Rechtrichten aan de dubbele longe

Lengtebuiging en rechtrichten aan de dubbele longe:

Een hele fijne manier om een paard rechter te krijgen, en soepeler in de lengtebuiging is longeren aan de dubbele longe. Op deze manier kan een paard onbelast getraind worden, en de spieren gegymnastiseerd en sterker gemaakt worden.Dit kan oook erg fijn zijn als een paard bijvoorbeeld weer opgebouwd moet worden na een (rug) blessure, extreme scheefheid, kissing spines of in de opbouw naar aanloop van een keuring. Ook voor het zadelmak maken kan het helpen om een paard alvast de stuurhulpen te leren en te leren vertrouwd te raken met de hulpen. In dat geval is het wel echt belangrijk dat het door een zeer ervaren persoon gedaan wordt. 

Het kan ook een manier zijn om het paard goed te trainen als de ruiter nog niet zover is, trainen vanaf de grond kan iedereen leren en dan zit een wat minder ontwikkeld ruiterlijf niet in de weg.

Ik leg graag wat training tips uit maar het is zeer verstandig om eerst een paar lessen te nemen met de dubbele longe voordat er zelfstandig mee aan de slag gegaan wordt. Het lijkt namelijk makkelijker dan het is, en vooral de houding ten opzichte van het paard en het mee gaan in de beweging van de hand door middel van de lichaamspositie is belangrijk.

Abonneer je om toegang te krijgen

Bekijk meer over deze inhoud door je vandaag nog te abonneren.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag