Van achter naar voren

Een term die vaak op deze site gebruikt wordt en waar mensen het regelmatig over hebben. Maar wat is dat nu? Van achter naar voren..wat wordt daar precies mee bedoeld en hoe is te zien of een paard van achter naar voren loopt?

Een paard die van achter naar voren loopt heeft een constante voorwaartse drang zonder dat het over het tempo loopt. Beide achterbenen worden even actief onder het lichaam gezet en als beide achterbenen even actief onder het lichaam worden gezet dan neemt het paard dus ook automatisch de teugel aan de holle kant aan waardoor het makkelijk recht te richten is en op twee teugels te krijgen is.

Een paard die goed van achter naar voren loopt wordt vanzelf nageeflijk, en zal daardoor zelf ook de hand van de ruiter opzoeken en willen zakken aan de voorkant. Het enige wat een ruiter hoeft te doen is ondersteunen met het been en zo te bepalen met been en hand wat de juiste houding is voor dat moment.

Bij een paard die van achter naar voren loopt is te zien dat de ruiter het grootste gedeelte van het paard voor zich heeft inplaats van achter zich.

Daarnaast gaat het paard zich volledig loslaten, zowel fysiek als mentaal wat te zien is aan het lichaam wat volledig ontspant en durchlassig wordt. Wat betekent dat alle spieren deinen en de souplesse vergroot wordt.

In veruimmingen is te zien dat het paard meer lengte pakt naar voren, zowel in het lijf als in de hals en bij het terugkomen zal het weer makkelijk sluiten. Zoals een harmonica sluit en opent. Dit allemaal met behoudt van de activiteit in het achterbeen wat meer buigt en draagt en het paard in balans houdt.

Activiteit betekent niet dat het paard hard voorwaarts moet lopen, activiteit en impuls betekenen dat het paard het achterbeen er meer onder zet, meer gaat buigen waardoor er een meer opwaartse beweging ontstaat. Afhankelijk van de fase van africhting.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag